ZWszystkie smaki na pierwszy rzut oka

O co właściwie chodzi z tymi gelato?

Zawsze chodzi o to samo – o smak! Czy wiecie, że włoskie gelato są dużo mniej napowietrzane ( 30% ), niż lody na styl amerykański znane jako Ice cream ( nawet do 80 % )…? Do tego zawierają mniej cukru i mniej tłuszczu. Podawane są w wyższej temperaturze, która nie zmraża kubków smakowych. Stąd zawsze wrażenie, że ich smak jest bardziej intensywny. No i…. mniej tuczą!

Jak tworzymy nasze gelato?

Od początku przyświecała nam jedna idea – robić lody uczciwie. Omijając gotowe półprodukty, nie korzystając ze skrótów, nie iść łatwiejszą i tańszą drogą. Dlatego rano już jesteśmy w lodziarni. Poszukując dla Państwa najlepszych surowców spełniamy swoje marzenie. Kroimy, obieramy, miksujemy, blendujemy, karmelizujemy, korzystając z wagi jubilerskiej odmierzamy tajemnicze składniki, aby lody, które serwujemy, smakowały najlepiej.

„Życie jest niepewne. Najpierw zjedz deser.”
Ernestine Ulmer

Również słuchamy, bo Państwo jesteście studnią świetnych pomysłów, z których bardzo chętnie korzystamy. Zapraszamy na gelato!